• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Business woman: Alina Drăgan

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Business woman: Alina Drăgan   
  Sam 28 Feb 2015, 20:51

  A început cu Facultatea de Psihologie, a acumulat o experienţă de peste zece ani în resurse umane, iar în prezent, la doar 35 de ani, Alina Drăgan deţine o poziţie de top în sistemul bancar din România: Executive Vicepresident Human Resources la Unicredit Ţiriac Bank.

  The ONE: Care a fost parcursul tău profesional?
  Alina Drăgan: Cariera descrie un parcurs pe care îl construieşti treptat, pentru că vrei sau pentru că nu poţi altfel, pentru că îţi place foarte mult ceea ce faci sau pentru că ţi-l planifici foarte bine – pentru mine a fost ceva ce s-a întâmplat oarecum natural. Am încercat ca fiecare job pe care l-am avut să îl fac mai bine şi mai diferit decât se aşteptau managerii mei de la mine. Job-urile s-au succedat pentru că aveau legătură unele cu altele, pentru că nu m-am limitat şi am făcut tot timpul mult mai multe lucruri în acelaşi timp, activităţi, proiecte, programe, schimbări şi abordări noi.
  M-am alăturat echipei UniCredit Ţiriac Bank după o ex-perienţă de cinci ani pe zona de resurse umane, dobândită în alte companii multinaţionale. În primii doi ani am coordonat, pe rând, cele două departamente importante din cadrul diviziei de HR a băncii: Managementul performanţei şi Centrele de expertiză, reuşind astfel să cunosc foarte bine cele mai multe aspecte ale activităţilor de resurse umane şi să lucrez îndeaproape cu majoritatea colegilor din diverse arii de business. În baza unui plan de carieră, am fost propusă ca potenţial succesor pentru poziţia de vicepreşedinte. Au urmat discuţii şi evaluări cu managementul grupului, un proces deloc uşor, însă la finalul căruia am fost confirmată pe poziţia de membru al board-ului, responsabil de divizia Resurse Umane.
  The ONE: Ce implică poziţia ta actuală în cadrul băncii? Care sunt responsabilităţile actuale şi ce îţi propui pentru viitor?
  A.D.: Încerc continuu să îmi îmbunătăţesc felul în care lucrez cu oamenii din echipa mea; încerc să ofer cât mai mult din ceea ce ştiu şi pot face, să împing mereu limitele, să stimulez echipa să facă activităţi la care nu ne-am fi gândit că putem fi foarte buni, dar am reuşit să fim, să mă fac şi să îi fac pe cei din jurul meu să iasă din zona lor de confort. Întotdeauna mi-am dorit să mă gândesc şi să stimulez echipele în care am lucrat să propună schimbări inovative, care să ţină seama de perspectivele multiple din interiorul echipei şi ale organizaţiei.
  The ONE: Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat în carieră?
  A.D.: Să fii atent la oamenii din jurul tău, să îi respecţi, să îi determini să le placă ceea ce fac, să te gândeşti atent şi critic la ce ai făcut tu în timpul petrecut la muncă. Să încerci să gândeşti cât mai empatic cum îşi vor aduce aminte cei cu care ai lucrat despre orele de la serviciu, cum s-au simţit ei şi cum te-ai simţit tu. Şi este foarte important să faci ceea ce îţi place sau să schimbi partea de lume din jurul tău pe care o poţi schimba, astfel încât să fie mai bună şi mai eficientă. Altfel nu vei reuşi decât să-i oboseşti pe ceilalţi şi pe tine.
  The ONE: Crezi că este la fel de uşor pentru o femeie să dobândească succesul în carieră cum este pentru un bărbat?
  A.D.: Cred că poate fi greu pentru o femeie dacă nu înţelege sau nu acceptă că noi suntem diferite de bărbaţi în felul în care ne raportăm la job sau la funcţie. Adesea, o femeie-lider poate asigura mult mai bine echilibrul între diversele aspecte câteodată contradictorii ale unei afaceri, cum ar fi competitivitatea, eficienţa, creşterea profitului şi grija pentru angajaţi, corelaţia între muncă şi viaţa personală. Ceea ce consider esenţial este ca femeile să conştientizeze toate aceste calităţi şi să le folosească în favoarea lor şi a companiilor în fruntea cărora se află. Nu întâmplător, la conducerea unora dintre cele mai puternice companii din SUA – şi din ce în ce mai mult şi în Europa – se află femei de succes. În acest sens, chiar grupul bancar pentru care lucrez implementează un program de egalitate a şanselor de promovare pentru femei şi bărbaţi. Pot să spun că România este una dintre ţările cele mai echilibrate din cadrul grupului în această privinţă – trei dintre cei opt membri ai board-ului sunt femei.
  The ONE: Cum reuşeşti să păstrezi echilibrul între viaţa profesională şi cea personală?
  A.D.: Echilibrul e fragil şi trebuie să ai mare grijă, să ştii cât de mult balansezi într-o parte sau în alta, şi în ce moment, între viaţa personală şi cea profesională. Există perioade în timp când nu poţi să mergi cu amândouă la aceeaşi intensitate şi, pe unul dintre planuri, trebuie să încetineşti pentru o vreme.
  The ONE: Cum te destinzi în timpul liber?
  A.D.: Citesc, îl petrec cu copiii mei.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Business woman: Alina Drăgan

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Arhivă :: Arhiva forumului :: Ocupaţie-