• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Destinele femeilor care au schimbat lumea, în martie, la TV5MONDE

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Destinele femeilor care au schimbat lumea, în martie, la TV5MONDE   
  Sam 28 Feb 2015, 18:07

  Descoperiți-le poveștile pe care istoria le-a consemnat, pe cele personale, miza pentru care au luptat, înfrângerile și victoriile, într-o serie de filme și documentare dedicate realității construite în timp de aceste femei!
  În martie, TV5MONDE aduce în prim-plan femeile care au marcat societatea în ansablul ei, începând cu perioada în care ele au trăit, continuând cu generațiile următoare. Feministe, oameni de artă sau de știință, activiste… care sunt lucrurile pe care ele le au în comun? Au luptat pentru recunoașterea drepturilor femeii și pentru promovarea acestora.

  Descoperiți-le poveștile pe care istoria le-a consemnat, pe cele personale, miza pentru care au luptat, înfrângerile și victoriile, într-o serie de filme și documentare dedicate realității construite în timp de aceste femei.

  Mai jos, o selecție a programelor difuzate de TV5MONDE în luna martie – subtitrate în limba română - dedicate destinelor acestor femei.

  Filme

  La loi/Legea - miercuri, 4 martie, 19.30

  29 noiembrie 1974. Adunarea națională adoptă legea care legalizează întreruperea voluntară de sarcină. În spatele acestui text care divizează, o femeie, Simone Veil, se află singură în fața majorității. Ne întoarcem la dezbaterile care au precedat votul, timp în care s-au folosit toate armele: însingurări, injurii, defăimări politice…Regia: Christian Faure (Franța, 2014). Scenariul: Fanny Burdino, Mazarine Pingeot, Samuel Doux

  Distribuția: Emmanuelle Devos (Simone Veil), Lorànt Deutsch (Dominique Le Vert), Flore Bonaventura (Diane), Lannick Gautry (Rémy), Laure Killing (Françoise Giroud), Émilie Caen (Marie-France Garaud), Michaël Cohen (Jacques Chirac), Lionel Abelanski (Antoine Veil). Genul: istoric.

  Documentare

  Un Jour, une histoire - Simone Veil, l'instinct de vie/O zi, un destin - Simone Veil, instinctul vieții: joi, 5 martie, de la 19.30

  Simone Jacob avea 16 ani în 1944, când a fost arestată de Gestapo și trimisă la Auschwitz. Simone Veil este o supraviețuitoare. Discretă în privința trecutului ei pentru multă vreme, ea va deveni un simbol recunoscut de istoria politică. Revedem un destin ieșit din comun. Regia: Laurent Delahousse, Sarah Briand, Frédéric Martin, Alexis Guillot (Franța, 2014). Prezentator: Laurent Delahousse.

  Elles Étaient en guerre/Femei în luptă - miercuri, 4 martie, de la ora 22.00

  Marie Curie, Edith Wharton, Mata Hari, Rosa Luxembourg, Louise Bodin… Au fost victime, actrițe sau simpli martori ai ororilor Primului Război Mondial? Prin portretele zugrăvite de aceste femei de excepție se face auzită vocea tuturor femeilor dintr-o Europă distrusă, din perioada 1914-1918. Realizatori: Hugues Nancy, Fabien Beziat (Franța, 2014). Narator: Nathalie Baye.

  Un jur, un destin - Marie-France Pisier, une femme sous influence/O zi, un destin – Marie-France Pisier, o femeie cu influență: joi, 19 martie, de la 19.30.

  Decembrie, 1961. Un jurnalist răspunde unui anunț trimițând fotografia unei tinere femei, brunete, imagine realizată pe străzile din Nisa. Câteva săptămâni mai târziu, Marie-France Pisier, în vârstă de 18 ani, este aleasă de François Truffaut ca eroina scurtmetrajului său, Antoine and Colette. Regia: Marie David (Franța, 2014)


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Destinele femeilor care au schimbat lumea, în martie, la TV5MONDE

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-