• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   În România, Fifty Shades of Grey poate fi văzut de minori

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: În România, Fifty Shades of Grey poate fi văzut de minori   
  Joi 12 Feb 2015, 18:05

  Ratingul „N15” acordat în România sugerează că din film lipsesc, de fapt, „scenele de prezentare a actului sexual”, „scenele care încurajează plăcerile sadice” şi „scene cu conţinut de sadism”...

  Cincizeci de umbre ale lui Grey va putea fi următit în România şi de tinerii sub 18 ani, a decis Comisia de Rating de pe lângă Centrul Naţional al Cinematografiei, conform unui comunicat remis Cinemagia de către distribuitorul român al producţiei, RoImage 2000. Filmul va rula în cinematografele noastre cu ratingul „N15”, adică „nerecomandat tinerilor sub 15 ani”, fiind mai permisiv decât în ţări precum Marea Britanie, Canada şi SUA, unde producţia este interzisă minorilor.

  Cinemagia a consultat Regulamentul românesc de acordare a ratingurilor, iar la capitolul trei a găsit elementele care fac un film „nerecomandat tinerilor sub 15 ani”. Dintre acestea, patru aliniate ar putea să se refere la conţinutul filmului Fifty Shades of Grey. Astfel, pentru Categoria de clasificare N15 se califică „filme care conţin unul sau mai multe dintre următoarele elemente: scene cu implicaţii sexuale de scurtă durată, scene de viol sugerate, scene de cruzime faţă de oameni sau animale, scene de violenţă cu intensitate şi durată medie (care nu depăşesc 50% din durata filmului), scene cu comportament şi atitudini antisociale ce pot fi imitate cu uşurinţă.

  Prin urmare, deducem că Fifty Shades of Grey nu va conţine niciunul dintre elementele proprii ratingului IM 18 - „film interzis minorilor”, adică „scene de prezentare a actului sexual, scene de viol” (aliniatul 2), „limbaj vulgar, gesturi obscene” (aliniatul 3), „scene care încurajează plăcerile sadice ori consumul de droguri” (aliniatul 4), „scene cu conţinut de cruzime sau sadism, nemotivat” (aliniatul 5 din Regulamentul românesc de clasificare a filmelor).

  Adaptarea romanului Fifty Shades of Grey, ce va vedea lumina marelui ecran pe 13 februarie, a fost numit - totuşi - „cel mai provocator film al deceniului”, cel mai lipsit de inhibiţii din punct de vedere sexual. Mr. Skin, site-ul ce oferă această descriere peliculei, menţionează că scenele de sex, în număr de 12, însumează aproape 20 de minute din cele 124 ale filmului.

  Pentru scenele sale explicite de sex, nuditate şi înfăţişarea unor jocuri erotice de rol, bazate pe dominaţie, supunere şi practici sado-masochiste, filmul a primit rating-ul R18 în Marea Britanie (interzis celor sub 18 ani), în vreme ce Statele Unite au ales să permită accesul la film celor sub 17 doar însoţiţi de un adult. Pentru Suedia şi Cehia, filmul este recomandat celor peste 15 ani.

  Interpreta Anastasiei Steel, actriţa Dakota Johnson, a declarant recent că, pentru ea, scenele mai explicite ale peliculei au fost destul de neplăcute.

  „E deja foarte de stresant să fii legat de pat, gol, într-o scenă. Apoi auzi cum se strigă „tăiaţi” şi tu eşti încă legat de pat…”, a spus ea.

  „Am simţit nevoia să fiu protector şi mi-am dat seama că, probabil, nu a fost deloc uşor pentru ea, în asemenea momente”, a declarat şi Jamie Dornan, cel care îl joacă în film pe Christian Grey.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  În România, Fifty Shades of Grey poate fi văzut de minori

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-