• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Iată filmul ce a atras anul trecut la cinema o treime din populaţia ţării!

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Iată filmul ce a atras anul trecut la cinema o treime din populaţia ţării!   
  Joi 12 Feb 2015, 18:04

  17,6 milioane de sud-coreeni, din populaţia de 50 de milioane a statului, au mers să vadă la cinema filmul The Admiral: Roaring Currents

  Ieri Cinemagia scria despre succesul fulminant la box office al filmului indian PK. Combinaţie de SF, comedie romantică, dar şi o interesantă satiră socială, PK a bătut toate recordurile de încasări în India, devenind în doar câteva săptămâni filmul bollywoodian cu cele mai mari încasări din toate timpurile. PK este totodată primul film indian care a depăşit un total de 100 de milioane de dolari încasări în lumea întreagă. Astăzi vă supunem atenţiei, la sugestia cititorilor, un nou caz remarcabil - cel al filmului sud-coreean The Admiral: Roaring Currents, film ce a stabilit la finalul lui 2014 un record universal la box-office.

  Filmul a reuşit să depăşească Avatar pe piaţa sud-coreeană ca număr de spectatori, dar şi ca încasări: a atras 17,6 milioane de plătitori de bilete într-o ţară cu populaţia puţin peste 50 de milioane de locuitori..., încasând 127 de milioane de dolari (comparativ cu cei 13,3 milioane de spectatori ai Avatar şi, respectiv, încasări de 116,6 milioane).

  Acţiunea filmului se derulează în jurul bătăliei navale de la Myeongnyang din 1597, un moment legendar al istoriei locale, în care amiralul Yi Sun-sin câştiga o victorie magistrală cu numai 12 nave ale sale împotriva unei armade de nave de război nipone ce număra 330 de vase.

  „Acest film epopeic impresionează prin magnitudine şi prin anvergură. Sute de figuranţi, grafică CG bine utilizată, fiecare detaliu de epocă bine recreat, o poveste clocotitoare cu un mesaj patriotic. Şi pentru aceia interesaţi de război ca artă, filmul e o bijuterie, cu detalii militare şi decoruri reuşite”, scria despre film publicaţia Film Journal. „Bătăliile navale sunt absolut epopeice, mai realiste şi mai captivante decât Red Cliff (2008, John Woo) sau Master and Commander: The Far Side of the World (Peter Weir, 2003)”, nota LA Times. În acord cu primele două publicaţii, NY Times sccria că „Strategia navală, plus navomodele din lemn şi efectele speciale CG ocupă partea centrală a acestui film cu bătălii navale la scară mare, totul prezentat cu un naţionalism de paradă în stilul filmelor lui Michael Bay”.

  La nivel internaţional, The Admiral: Roaring Currents a fost lansat în numai 30 de cinematografe de-a lungul Americii de Nord, pe 15 august 2014, conform imdb. Datatorită primirii pozitive, numărul de săli s-a suplimentat la 42 în a doua săptămână. Chiar în aceste condiţii, încasările din primul weekend au depăşit recordul anterior, deţinut de filmul Masquerade (încasări de 1,18 milioane de dolari faţă de cei 923.000 ai Masquerade), pentru o producţie distribuită direct de o companie sud-coreeană. Pe locul doi la încasările pe 2014 în Coreea de Sud a fost filmul Frozen, ce a reuşit să dărâme pragul de 10 milioane de spectatori în Coreea, fiind a doua cea mai de succes producţie la box office după Avatar.

  Coreea a fost şi cea mai de succes piaţă pentru filmul Begin Again, ce a devenit cel mai de succes film independent din toate timpurile din Coreea, cu 24,6 milioane de dolari încasaţi. Pe locul trei la încasări în 2014 este Interstellar, ce ruleazăîncă în cinematografele sud-coreene, dar care încă nu a ajuns a pragul de 10 milioane de bilete vândute.

  Iată clasamentul încasărilor din 2014 din Coreea de Sud

  1. The Admiral: Roaring Currents (127 milioane de dolari)
  2. Frozen (77 milioane de dolari)
  3. Interstellar (71,4 milioane în decembrie 2014)
  4. Pirates (60,25 milioane de dolari)
  5. Miss Granny (56,93 milioane dolar)
  6. Transformers: Age of Extinction (40 milioane dolari)
  7. Byeon-ho-in (The Attorney) (38 milioane în 2014; încasările totale includ cifre din 2013, totalul fiind 75,25 milioane)
  8. Edge of Tomorrow (35,15 milioane de dolari)
  9. Kundo: Age of the Rampant (33,58 milioane de dolari)
  10. The Amazing Spider-Man 2 (31,46 milioane)


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Iată filmul ce a atras anul trecut la cinema o treime din populaţia ţării!

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-