• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Oscar 2015: candidatul din umbră. Are cele mai mari şanse

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12493
  MesajSubiect: Oscar 2015: candidatul din umbră. Are cele mai mari şanse   
  Sam 06 Dec 2014, 17:39

  Chiar dacă numai patru dintre experţii în predicţii Oscar au menţionat filmul The Theory of Everything drept un candidat serios, aceştia sunt şi cei mai notabili specialişti: Scott Feinberg (Hollywood Reporter), Matt Atchity (Rotten Tomatoes), Susan Wloszczyna (Roger Ebert.com), Tom O'Neil (Gold Derby). Unul dintre motivele pentru care filmul pare să fie, în realitate, un competitor serios la Oscar este acela că The Theory of Everything este unul dintre cele doar şase filme din posibilii nominalizaţi care captivează publicul într-atât încât acesta îl va susţine energic. Printre ceilalţi concurenţi în aceeaşi situaţie se află Boyhood, Birdman, Selma, acestea fiind filmele care au şanse reale de a câştiga Premiul pentru Cel mai bun film, pe când Whiplash şi Into the Woods sunt acelea care au şanse mai bune în celelalte categorii. Nu există deocamdată un consens pentru Unbroken, scrie Gold Derby.

  Theory of Everything descrie relația dintre Stephen Hawking (jucat de Eddie Redmayne) și soția sa, Jane (Felicity Jones). Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat.

  Criticul de film Scott Feinberg pune Theory of Everything pe locul doi după Boyhood. Criticul declară pentru Gold Derby: „De ce cred în Theory...? Ca fapt divers, puţine filme au mai bifat la atâtea categorii: e britanic. E de epocă. E biografic. E despre persoane cu handicap. E despre o soţie iubitoare. Etc. Mai mult, jocul este ieşit din comun: actorii sunt omniprezenţi (şi sunt la fel de impresionanţi şi în viaţa reală, nu numai pe marele ecran) şi, poate cel mai la obiect, filmul se încheie cu o scenă puternică şi emoţionantă, iar publicul cu asta va rămâne. Cu Stephen Hawking , celebrul fizician care a inspirat subiectul, promovând el însuşi Theory.... şi cu jocul solid al lui Eddie Redmayne, filmul nu poate fi într-o poziţie mai bună”.

  După ultimele predicţii ale criticilor care scriu pentru Gold Derby, filmul ar putea lua cinci nominalizări la Oscar: pentru Cel mai bun film, pentru Cel mai bun actor, pentru cea mai bună actriţă (Felicity Jones), pentru Cel mai bun scenariu adaptat, pentru Cel mai bun machiaj, pentru Cea mai bună muzică de film. Redmayne are din start şanse pentru Oscarul celui mai bun actor. Motivul: publicului îi place să vadă personalităţi care joacă rolul unei alte personalităţi, ca de exemplu: Meryl Streep ca Margaret Thatcher în The Iron Lady, Philip Seymour Hoffman ca Truman Capote - Capote, Jamie Foxx ca Ray Charles în Ray, Helen Mirren ca Regina Elisabeta a II-a în The Queen. Redmayne se cufundă atât de deplin în personalitatea ieşită din comun a fizicianului Stephen Hawking într-atât încât publicul uită că e vorba de un actor în film, scrie Tom O'Neil de la website-ul mai sus citat. Însă, cel mai puternic element rămâne mesajul emoţional. Dacă Oscarurile vorbesc, mai presus de orice, despre „îmbrăţişări dăruite”, atunci membrii Academiei de Film îl vor găsi pe Redmayne irezistibil.

  Este evident că publicul primeşte cu căldură Theory, care a avut un succes impresionant la box-office în timpul ultimelor săptămâni, intrând în Topul primelor 10 chiar dacă difuzarea s-a făcut la scară restrânsă. Criticii deja au avut o reacţie pozitivă (filmul are un scor de 82 din 100 pe Rotten Tomatoes), chiar dacă este de aşteptat o reacţie mai rezervată din partea criticilor din New York şi Los Angeles, care e posibil să favorizeze pe Michael Keaton (Birdman) pentru Cel mai bun actor. Totuşi, juriile Oscarurilor, ale Globurilor de Aur şi ale Premiilor Screen Actors Guild ar putea să prefere subiectele mai siropoase.

  Nominalizaţii vor fi anunţaţi de către Academia Americană de Film pe 15 ianuarie 2015. Ceremonia Oscarurilor va avea loc pe 22 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood & Highland Center, Hollywood. În România, cinefilii vor face noapte albă duminică, 22 februarie spre luni, 23. Se va spune start vot pentru cei peste 5100 membri ai Academiei pe 29 decembrie, iar pe 8 ianuarie se va încheia campania de votare.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Oscar 2015: candidatul din umbră. Are cele mai mari şanse

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-