• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Salarii de Hollywood

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12493
  MesajSubiect: Salarii de Hollywood   
  Mier 26 Noi 2014, 20:25

  Cât câştigă actorii, regizorii, producătorii, scenariştii şi... cascadorii?

  Revista Forbes publică liste anuale cu celebrităţile cel mai bine plătite de la Hollywood, pe marele sau micul ecran. Dar The Hollywood Reporter (THR) face mai mulţi paşi în plus şi oferă o "hartă" financiară aproape exhaustivă a industriei cinematografice şi de televiziune din Statele Unite. Iată mai jos detalii despre actorii şi actriţele cu cele mai mari onorarii, dar şi cât câştigă regizorii, producătorii, scenariştii, directorii de imagine, figuranţii şi cascadorii.

  În ceea ce priveşte recordurile, iese în evidenţă Robert Downey Jr., cu 75 de milioane de dolari încasate într-un singur an calendaristic mai ales datorită lui Iron Man 3. Dwayne Johnson a câştigat 52 de milioane de dolari, iar Leonardo DiCaprio 45 de milioane. Actriţele au onorarii mai mici: plutonul este condus de Sandra Bullock, cu 51 de milioane de dolari, în timp ce Jennifer Lawrence se află pe locul doi, cu 35 de milioane de dolari. Cameron Diaz, Scarlett Johansson şi Jennifer Aniston se află şi ele pe listă, cu venituri de zeci de milioane. Ce notează THR este diferenţa colosală dintre salariul unui star şi cel al unui actor profesionist mediu. Redactorii publicaţiei remarcă faptul că venitul mediu al actorilor şi în general al profesioniştilor din întreaga industrie de cinema a scăzut în ultimii ani.

  TV
  După ce precizează că decizia unui actor cunoscut de a juca într-un serial de televiziune nu mai este semnalul unei cariere în declin, aşa cum era acum un deceniu, THR dezvăluie sumele la care ar trebui să se aştepte starurile pentru un episod într-o producţie pe un post TV naţional american: 150.000 de dolari. Onorarii comparabile au primit Halle Berry pentru Extant, Téa Leoni pentru Madam Secretary şi Katherine Heigl pentru State of Affairs. Dar sumele pot creşte foarte mult dacă serialul are parte de mai multe sezoane de succes: Jim Parsons, Johnny Galecki şi Kaley Cuoco-Sweeting, starurile serialului The Big Bang Theory, primesc câte un milion de dolari pentru fiecare episod, ceea ce înseamnă că sezonul al optulea le va aduce în conturi nu mai puţin de 24 de milioane de dolari. Ashton Kutcher primeşte 750.000 de dolari pentru fiecare episod din Two and a Half Men.

  Regizori
  Nici aici nu mai există zona de mijloc, scrie THR, salariile împărţindu-se între foarte mari şi relativ mici. Paul Greengrass şi Ridley Scott sunt plătiţi în medie cu şapte-zece milioane de dolari. Starurile regiei pot face înţelegeri cu studiourile, precum a făcut Christopher Nolan în cazul lui Interstellar. Conform THR, Nolan are asigurat un onorariu de 20 de milioane de dolari, dar poate primi 20% din profitul filmului (atenţie, nu încasările totale), dacă procentul depăşeşte 20 de milioane de dolari. La celălalt capăt al ierarhiei se află regizorii aflaţi la începutul carierei, care pot aştepta între 250.000 şi 500.000 de dolari pentru un lungmetraj, dacă filmul lor este produs de un studio important. În ceea ce priveşte regizorii de seriale TV, aceştia sunt plătiţi cu 42.000 de dolari pentru un episod de o oră, iar cei mai importanţi regizori îşi rotunjesc onorariul pretinzând o menţionare ca producător executiv pe genericul serialului.

  Producători
  Producătorii au salarii între 250.000 de dolari şi două milioane. Unii dintre ei, precum Jerry Bruckheimer, Scott Rudin şi Brian Grazer, se bucură de onorarii mult mai mari ce pot ajunge chiar şi la cinci milioane. Actorii implicaţi în producţie pot cere sume foarte mari pentru serviciile de producător: este cazul lui Adam Sandler, care a primit 20 de milioane de dolari pentru a apărea în rolul principal din Grown Ups 2 şi cinci milioane pentru a produce filmul.

  Scenarişti
  Conform asociaţiilor scenariştilor de la Hollywood, veniturile totale ale scenariştilor reprezintă în 2014 doar 75% din totalul anului 2009. Un scenarist care semnează un scenariu important poate câştiga 100.000 de dolari, dar există celebrităţi ale domeniului care ajung şi la un milion de dolari pentru fiecare scenariu. Alex Kurtzman, Roberto Orci (seria Transformers) şi Simon Kinberg (franciza X-Men) pot câştiga până la cinci milioane pe an numai din scrierea de scenarii. Sunt şi cazuri în care s-au câştigat două milioane de dolari pentru un singur scenariu.

  Cascadori, figuranţi
  Cascadorii pot câştiga între 50.000 şi un milion de dolari pe an. Un exemplu cerebru este Tom McComas, care a lucrat pentru The Dark Knight şi franciza Misiune imposibilă şi care câştigă aproximativ 500.000 de dolari pe an. Femeile cascador foarte cunoscute pot câştiga până la 250.000 de dolari pe an. Conform legislaţiei, figuranţii primesc 148 de dolari pe zi, dar suma poate creşte dacă se lucrează în condiţii dificile (ploaie, frig, fum etc.).

  Roluri vocale
  Starurile pot obţine onorarii semnificative şi în urma unor scurte roluri vocale, precum cele din reclame, cu sume vehiculate până la un milion de dolari pe reclamă. Robert Downey Jr. a făcut o reclamă pentru Nissan, Morgan Freeman a colaborat cu Visa, Kevin Spacey cu Honda. Dar actorii vocali care nu sunt celebri pot câştiga şi doar 3.000 de dolari pe reclamă.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Salarii de Hollywood

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-