• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Jackie Chan: „Cu noutăţile apărute azi în industria de film, mă simt ca un copil de grădiniţă”

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Jackie Chan: „Cu noutăţile apărute azi în industria de film, mă simt ca un copil de grădiniţă”   
  Sam 13 Sept 2014, 18:14

  Jackie Chan: „Cu noutăţile apărute azi în industria de film, mă simt ca un copil de grădiniţă”
  Unul dintre cei mai iubiţi actori ai filmelor de arte marţiale, legenda vie Jackie Chan, a luat ieri o pauză de la filmări pentru a-şi prezenta în Romania, în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc, una dintre cele mai recente producţii ale sale, Zodiacul Chinezesc. Vizita fulger - actorul a punctat ca va sta în ţară doar şase ore - a inclus o scurtă conferinţă de presă ţinută la Grand Cinema Băneasa, unde Chan şi-a făcut apariţia zâmbitor şi cordial, alături de una dintre cele mai apreciate actriţe ale momentului în China, Zhang Ziyi, cunoscută publicului larg din Memoirs of a Geisha şi Crouching Tiger, Hidden Dragon.

  Surprins, dar plăcut impresionat de fanii care i-au strigat numele la aeroport, Chan, un susţinător înfocat al actelor de caritate, a ţinut încă de la început să asigure fanii din România care au contribuit financiar la diversele campanii de întrajutorare ale sale, că efortul lor a fost contabilizat şi apreciat. „Vă iubesc pe toţi”, a exclamat actorul vesel, mimând chiar o serie de „pupici”.

  Chan s-a aflat pentru prima dată în România - ţară pe care o cunoaşte graţie sportivilor români celebri care s-au remarcat la Olimpiadă, Cupele Mondiale de Fotbal sau tenis. La conferinţă a venit îmbrăcat într-o frumoasă ie transilvaneană, element al portului tradiţional românesc ales de organizatori ca simbol al parteneriatului româno-chinez de promovare culturală reciprocă.

  Tot într-o ie a venit îmbrăcată şi actriţa Zhang Ziyi, care a şi salutat publicul în română. „Bună ziua, ce faceţi?” a întrebat ea. Ziyi s-a arătat impresionată de schimbările din peisajul urbanistic pe care le-a constatat în drum spre mall. Povesteşte că mai fost în România în urmă cu nouă ani, iar acum, pentru că a vizitat chiar înainte de conferinţă un cunoscut studio de film de lângă Bucureşti şi i-au plăcut condiţiile de lucru de acolo, a conchis: „Mi-ar plăcea să vin în România să fac un film". Actriţa menţionează că şi-a format încă din copilărie o imagine pozitivă legată de ţara noastră datorită tatălui său, cucerit în tinereţe de un film al lui Liviu Ciulei, Valurile Dunării.

  Ziyi îşi va promova în România cel mai recent lungmetraj al său, The Grandmaster, de Wong Kar Wai, una dintre cele cinci pelicule ce vor fi proiectate la Zilele Filmului Chinezesc.

  Ambii actori s-au arătat încântaţi de iile româneşti, pe care şi le-au ales pentru eveniment din pozele puse la dispoziţie de organizatori. Jackie Chan le-a arătat amuzat jurnaliştilor că poartă chiar două ii, iar actriţa Zhan Zizi a mărturisit că prietenilor săi din China le-au plăcut atât de mult cămăşile tradiţionale româneşti, încât i-au cerut să le aducă şi lor câte una.

  „Pe platoul de filmare… sunt ca un maestru bucătar. Mă pricep la toate”

  Cu Zodiacul Chinezesc, Chan a stabilit un record mondial Guinness pentru "cele mai multe funcţii într-un singur film atribuite unei singure persoane". Responsabil pentru 15 dintre cele mai importante funcţii, inclusiv cele de regizor, producător, actor, coregraf şi compozitor, actorul a fost întrebat cum a reuşit să facă faţă complexităţii de sarcini.

  „Sigur, pentru unii este dificil. Însă eu asta am făcut toată viaţa. E simplu pentru mine. Când vine vorba de producţie, eu îmi scriu scenariul, sunt cameramanul, fixez luminile, coordonez cascadoriile, îmi execut propriile cascadorii… Fac totul. Sunt ca un chef în bucătărie. Pot să fac de toate", a explicat starul.

  Întrebat de Cinemagia cum ar descrie publicul contemporan faţă de cel de acum 30 de ani, Chan a invocat schimbările produse în industria cinematografică. „Este cu totul diferit. M-a schimbat şi pe mine această evoluţie… În faţa noilor tehnologii din cinematografie, până şi eu mă simt ca un copil de grădiniţă”.

  „Nimic nu este imposibil în zilele noastre. Este uimitor. Dacă mă gândesc la Transformers… n-aş şti cum să fac un asemenea film. Când l-am întrebat pe Steven Spielberg cum face dinozaurii să se mişte astfel cu ajutorul oamenilor şi al camerelor, mi-a răspuns simplu: „Jackie, e simplu, apăs aici un buton, aici un buton…”. Însă când am fost eu întrebat cum se sare de pe clădire pe alta am spus: „Pentru mine cel mai uşor e aşa: start filmare, alergare, săritură şi apoi… la spital!”. Chiar şi acum, nu aş şti cum să fac un film precum Avatar. Însă ştiu cum să fac un film marca Jackie Chan, un film adevărat de acţiune, în care luptele corp la corp să fie cât mai realiste posibil”.

  Chiar dacă tot mai multe studiouri de producţie îşi stabilesc baze de lucru în China, iar despre cinematografia chineză s-a spus că are mari şanse să întreacă în volumul de lucru şi chiar de încasări Hollywood-ul, Chan este modest. Este de părere că industria cinematografică chineză este puternică, însă nu extraordinar de puternică, iar pentru el nu este important să fie „cel mai mare” sau „cel mai puternic”, ci să facă filme bune.

  „Cel mai mult mă bucur în ultima vreme când lucrez la un film. Nu există presă la filmări, nu există internet…"

  Deschis şi jovial, Chan mărturiseşte că, uneori, celebritatea îl copleşeşte. „Oamenii ştiu cam totul despre mine, din presă, de pe internet, însă nu au cum să ştie ce fac sau cum sunt eu când mă aflu singur în cameră. Lumea uită uneori că suntem şi noi, actorii, nişte oameni normali. Cum ieşim din casă încep să se audă blitzurile, iar asta îţi creează o stare de nervozitate … Tot ce îţi doreşti este să te retragi într-un loc privat… Dacă ieşi să mănânci sau să faci altceva, toată lumea sare pe tine… Jackie, Jackie… Cei care nu te plac vor pune o poză cu o strâmbătură de-a ta…; ...unii reporteri îţi răstălmăcesc spusele… Sunt lucruri care te uimesc şi te înspăimântă”.

  „De asta uneori mă şi ascund în casă cât de mult pot. De asta cel mai mult mă bucur în ultima vreme când lucrez la un film. Nu există presă la filmări, nu există internet… Acum două luni am filmat în deşert şi am fost cel mai fericit pentru că acolo nu aveai acces la WiFi, nu erau tot felul de ştiri. Nimeni nu se mai uita la telefoane, cu toţii vorbeau despre producţia filmului. Din acest motiv doresc să îmi petrec fiecare zi muncind, iar în rest să stau la hotel. Atât de multe lucruri apar în presă, atâtea zvonuri, că nu mai ştii în cine să te încrezi”.

  Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România este organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, de joi, până pe 22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

  Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, i-a oferit lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări, pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Acceptând să fie ambasador cultural pentru România şi China, Jackie Chan crede că astfel "oamenii se pot înţelege mai bine unii cu alţii şi acesta ar putea fi un mod de a menţine pacea".

  În Capitală, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura de joi până pe 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmând să aibă loc joi seară la Grand Cinema Băneasa. Programul festivalului mai include filmele Beijing Love Story, de Chen Sicheng, The Flying Swords of Dragon Gate, de Tsui Hark, şi Full Circle, de Zhang Yang.

  Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este "Zodiacul Chinezesc/ CZ12", regizat de Jackie Chan, în care acesta joacă rolul principal. Filmul de acţiune a avut un succes deosebit în Asia, realizând, la un an de la lansarea sa pe marile ecrane, un profit de 1,8 milioane de dolari, numai în această parte a lumii.

  Când l-am întrebat pe Steven Spielberg cum face dinozaurii să se mişte astfel cu ajutorul oamenilor şi al camerelor, mi-a răspuns simplu: „Jackie, e simplu, apăs aici un buton, aici un buton…”.

  Însă când am fost eu întrebat cum se sare de pe o clădire pe alta am spus: „Pentru mine cel mai uşor e aşa: start filmare, alergare, săritură şi apoi… la spital”. .


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Jackie Chan: „Cu noutăţile apărute azi în industria de film, mă simt ca un copil de grădiniţă”

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-