• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Flashback Festivalul Filmului European la Bistro Chez Elvire

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Flashback Festivalul Filmului European la Bistro Chez Elvire   
  Vin 22 Aug 2014, 01:05

  Sâmbătă şi duminică proiecţii gratuite cu două apreciate producţii greceşti
  Două dintre filmele greceşti care au atras atenţia publicului la Festivalul Filmului European sunt reluate sâmbătă şi duminică, 23-24 august 2014, începând cu ora 21.30, la Bistro Chez Elvire, în curtea Institutului Francez, Bd. Dacia nr. 77.

  Preşedinţia elenă a Uniunii Europene a fost marcată în luna mai a acestui an printr-un concert şi o gală de deschidere în culorile şi spiritul Greciei. Dintre cele trei filme greceşti care au impresionat la a XVIII-a ediţie a Festivalului Filmului European, September (2013) şi Eterna întoarcere a lui Antonis Paraskevas (2013) au fost recunoscute prin premii şi nominalizări la festivaluri de film de renume. Proiecţiile celor două filme se desfăşoară şi de această dată cu sprijinul Fundaţiei Culturale Greceşti din Bucureşti.

  September (r. Penny Panayotopoulou) este un film liniştit, precum luna septembrie: melancolic, aproape mut şi plin de speranţă. Ana este întristată de moartea câinelui ei, Manu, şi se refugiază în familia fericită a vecinilor. Treptat nevoile ei devin excesive, iar familia de peste drum, spre deosebire de Manu, nu are nevoie de afecţiunea Anei. Filmul a fost nominalizat la Globul de cristal din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (2013), unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa Centrală şi de Est.

  În Eterna întoarcere a lui Antonis Paraskevas (r. Elina Psikou), Antonis Paraskevas este eroul tragic al cărui sfârşit este inevitabil. Ajuns într-un hotel de pe malul mării, care este închis în perioada iernii, acesta cutreieră de unul singur împrejurimile. Însă, într-o zi, vede la programul de ştiri că binecunoscutul jurnalist Antonis Paraskevas este dat dispărut. Un film despre supravieţuire şi nemurire, premiat la Festivalul de Film de la Salonic, în 2013, şi la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, în 2012.

  Festivalul Filmului European a avut loc anul acesta în perioada 9 - 15 mai la Bucureşti şi 16 - 18 mai la Târgu Mureş. Festivalul a fost organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene. Ediţia din acest an a adus cinefililor un număr de 42 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare şi de animaţie, de lungmetraj şi scurtmetraj) din 25 de ţări.

  Ambasador onorific al ediţiei din 2014 a Festivalului Filmului European a fost regizorul Adrian Sitaru.

  Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spaţiu cultural outdoor de întâlnire destinat iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză şi al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureştiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduieşte săptămânal proiecţii de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri şi alte eveniment speciale.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Flashback Festivalul Filmului European la Bistro Chez Elvire

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-