• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Ro-IFF 10 se apropie de start

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Ro-IFF 10 se apropie de start   
  Vin 22 Aug 2014, 00:59

  Ediţia a zecea a festivalului va avea loc la Vama Veche şi Bucureşti
  A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor filmelor care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape: între 21-31 august în Vama Veche, în locaţiile Amfiteatru-La Pescărie şi Sandalandala, iar în Bucureşti între 21-28 noiembrie.

  La zece ani, Ro-IFF aduce nu numai filme bune, ci şi surprize. În Vama Veche vor fi vizionate filme de lungmetraj din secţiunile competiţionale „CineBlackSea” şi „Femeia în cinema” („Woman in Cinema”), precum şi din secţiunile necompetiţionale „Focus”, „2x3” şi „Panorama”. În Bucureşti vor fi reluate aceste filme şi li se vor adăuga scurtmetraje şi documentare.

  Joi, 21 august, la ora 20.45, în locaţia Amfiteatru-La Pescărie, în Vama Veche, va putea fi vizionat filmul care ne aduce aminte de prima ediţie. O noapte minunată în Split (A Wonderful Night in Split) a câştigat trofeul primei ediţii. Filmul de debut al lui Arsen A. Ostojic (foto), care semnează şi scenariul, i-a adus acestuia multiple premii internaţionale, printre care şi o nominalizare primită din partea Academiei Europene de Film la categoria “European Discovery of the Year”.

  O noapte minunată în Split este o dramǎ curajoasǎ, cu anumite elemente suprarealiste, care are loc în ghetourile oraşului medieval Split. Toatǎ povestea filmului are loc în doar douǎ ore, de la ora 10 seara panǎ la miezul nopţii în ajunul Anului Nou. Această dramă este compusǎ din trei poveşti diferite, ce împart acelaşi spaţiu şi timp, precum şi anumite personaje.

  Secţiunea „Focus” este dedicată anul acesta Ucrainei, ţară atât de încercată în această perioadă. Din păcate, un tânăr regizor ucrainean, Oleg Sentsov, este în arestul Securităţii din Rusia (FBS). Ro-IFF va prezenta filmul său de debut, GAAMER.

  Romania International Film Festival este singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema).

  Romania International Film Festival se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile în vederea ajutorării regizorului ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014. Singura vină a lui Oleg a fost că a participat la protestele de la Kiev (Euro Maidan) şi nu a fost de acord cu anexarea Crimeei, acolo unde locuieşte, de către Rusia. Oleg se consideră cetăţean al Ucrainiei. Ro-IFF îi roagă pe toţi cei care doresc să ajute, să facă donaţii (informaţii pe www.ro-iff.ro), astfel încât împreună să putem ajuta familia. Orice sumă contează! Doi copii îşi aşteaptă tatăl acasă.

  De-a lungul a nouă ani, Ro-IFF a adus în faţa publicului mii de filme, lungmetraje, scurtmetraje şi documentare. De-a lungul a nouă ani, ne-au fost oaspeţi de onoare, printre alţii: Nick Powell (preşedinte executiv al Academiei Europene de Film), Emir Kusturica (regizor, premiat la Cannes pentru Underground, Timpul ţiganilor, Tata în călătorie de serviciu/When Father was away on business), Kevin Costner (actor, premiat cu Oscar pentru Cel care dansează cu lupii/Dances with Wolves), Julie Taymor (regizoare nominalizată la Oscar pentru celebrul film Frida), Nicola Piovani (autor de muzică de film premiat cu Oscar pentru La vita e bella/Life is Beautiful), Elliot Goldenthal (autor de muzică de film premiat cu Oscar pentru Frida).


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Ro-IFF 10 se apropie de start

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-