• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Autorul romanului de la baza Deliver Us From Evil, poliţist, dar şi asistent de exorcist

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Autorul romanului de la baza Deliver Us From Evil, poliţist, dar şi asistent de exorcist   
  Vin 22 Aug 2014, 00:54

  Thrillerul supranatural rulează la cinema din 15 august

  Deliver Us from Evil/Şi ne izbăveşte de cel rău! este un thriller supranatural, din 15 august în cinematografele noastre, despre poliţistul Ralph Sarchie (Eric Bana) de la NYPD şi preotul Joe Mendoza (Edgar Ramirez), ce descoperă treptat probe ale faptului că răul primar, aşa cum îl denumeşte Mendoza, a prins rădăcini. Cei doi se mobilizează pentru lupta cu forţele malefice care ameninţă oraşul şi chiar persoanele cele mai apropiate, din familie.

  Faptul că Deliver Us From Evil/Şi ne izbăveşte de cel rău! a fost în sfârşit transpus pe ecran, la peste zece ani de la momentul achiziţionării drepturilor de a ecraniza romanul, a reprezentat încrederea nestrămutată în acest proiect a producătorului Jerry Bruckheimer, a regizorului şi scenaristului Scott Derrickson şi a autorului Ralph Sarchie.

  Autorul romanului „Beware the Night”, poliţist într-unul dintre cartierele cele mai periculoase ale New York-ului, dar şi asistentul unui exorcist...

  Producătorul executiv, Chad Oman, care a răspuns de producţia filmelor semnate de Jerry Bruckheimer, îşi aminteşte că Sarchie, pe vremea aceea încă ofiţer la secţia 46 de poliţie, din Bronx, a adus un proiect de povestire de 6 pagini pentru ceea ce urma să devină cartea „Beware the Night”, pe care Sarchie a scris-o ulterior împreună cu Lisa Collier Cool.

  Deşi cartea poate părea un proiect surprinzător pentru producător, care e renumit pentru filmele sale de aventuri şi de mare acţiune, Jerry Bruckheimer a fost interesat de la începutul carierei sale de scenarii bazate pe realitate, care au stat la baza reuşitelor sale la nivel internaţional.

  „În carte”, mărturiseşte Derrickson, „Ralph ne vorbeşte despre experienţele sale ca poliţist într-unul dintre cartierele cele mai periculoase ale New York-ului, dar şi despre interesul său tot mai mare în investigarea situaţiilor paranormale, fapt ce l-a determinat să devină asistentul unui exorcist”.

  Vedem adesea averse de ploaie în filmul Deliver Us From Evil, unele dintre ele fiind rodul unor efecte speciale, multe dintre ele venind de la Mama Natură. Conform scenariului, aversele de ploaie au căzut fără încetare în primele zile de filmare, care au avut loc în afara New York-ului, în clădirile aproape medievale ale încă operaţionalului Centru de corecţie Nassau County din East Meadow, Long Island.

  Actorii şi realizatorii trebuia să treacă prin porţile ferecate pentru a intra în spaţiile întunecate din interiorul clinicii de psihiatrie destinate criminalilor, printre care se află şi Jane Crenna, interpretată de Olivia Horton (care îşi valorifică în mişcările de felină ale acestui personaj cei opt ani de antrenamente cu trupa The Joffrey Ballet).

  Starea fizică deplorabilă în care se află Jane i-a dat designerului de efecte speciale şi machiaj, Mike Marino, posibilitatea de a-şi demonstra măiestria artistică. Pentru Olivia Horton asta însemna patru ore de machiaj...Dar şedinţa sa de machiaj nu era decât jumătate din ceea ce urma să îndure Sean Harris pentru secvenţa de exorcism de la finalul filmului. Două nopti mai târziu echipa avea să filmeze una dintre multele secvenţe de noapte din locaţia de bază a filmului: fascinantul,vibrantul, diversul şi debordantul Bronx, în care lucra sergentul Ralph Sarchie, din cadrul Secţiei 46 a New York Police Department. „Ne-am hotărât să filmăm în Bronx, pentru că acolo se petrece acţiunea”, afirmă Jerry Bruckheimer cu naturaleţe. „Aceste filmări sunt foarte realiste, iar locurile din cartier sunt fantastice. Multe dintre ele sunt chiar locurile pe unde patrula Ralph Sarchie, iar asta adaugă filmului un element veridic şi emoţionant”.

  „Nici măcar nu mi-a trecut prin cap că nu voi filma chiar în Bronx”, afirmă regizorul Scott Derrickson, „pentru că Bronxul nu seamănă cu niciun alt loc din lume. Arhitectura, oamenii, atmosfera, densitatea, structura clădirilor... Bronxul este un adevărat personaj în film. Şi pentru că infracţionalitatea prolifera în acest cartier unde lucra Ralph, la '46, am vrut să filmez chiar acolo. „În timpul filmărilor, Ralph ne arăta tot timpul clădirile în care a trăit tot felul de întâmplări extraordinare, sau unde a cunoscut oameni pe vremea când era poliţist. Este un loc foarte viu, dar nu mai e atât de periculos ca atunci când Ralph era sergent de poliţie. NYPD şi primăria au făcut treabă bună curăţând cartierul, care acum este mult mai sigur şi liniştit, faţă de acum 15 ani”...

  În timpul filmărilor din Bainbridge Avenue, Scott Derrickson a profitat de furia naturii pentru a filma secvenţa exterioară de ploaie torenţială, cu Eric Bana şi Joel McHale fără să mai aibă nevoie de efecte speciale şi turnuri de apă!

  Secvenţa exorcizării, o combinaţie de actorie, cascadorie, prostetică, efectele speciale

  Coordonatorii de efecte vizuale Habros şi Miller au depus o cantitate impresionantă de muncă pentru secvenţa exorcizării, dar aşa cum observă Habros, „este o combinaţie de actorie, cascadorie, prostetică plus efectele speciale ale lui Drew Jiritano. Eu mă aflu acolo pentru a corela eforturile acestor departamente şi discipline diverse”.

  Christopher Young, care a scris muzica extrem de originală şi tulburătoare a filmelor lui Derrickson, The Exorcism of Emily Rose şi Sinister ca şi a altor filme din genurile horror/fantasy/thriller, a compus şi muzica acestui film încorporând formaţia The Doors ca parte integrală a povestirii.

  Ultimul calup de filmări a purtat echipa la 6.842 mile distanţă, în Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, pentru filmarea secvenţei de deschidere a filmului, care se petrece în 2010, în Irak. Pe perioada cât s-au aflat la New York, cei trei actori care-i interpretatu pe puşcaşii marini, care în timpul unei lupte în deşert descoperă o misterioasă cameră subterană, s-au antrenat sub îndrumarea expertului militar Harry Humphries. Fost membru al trupelor speciale Navy SEAL, Humphries are şi multă experienţă cinematografică, alături de Jerry Bruckheimer, lucrând la filme cum ar fi: The Rock, Con Air, Armageddon, Prince of Persia: The Sands of Time etc.

  Tema filmului Deliver Us From Evil/Şi ne izbăveşte de cel rău ridică semne de întrebare nu numai publicului, ci şi realizatorilor şi echipei de filmare. „În timpul fazei de pre-producţie”, relatează Eric Bana, „am studiat materiale şi înregistrări despre exorcism, care erau fascinante, extraordinar de interesante şi teribil de înspăimântătoare. Acestea m-au făcut să gândesc că trebuie să fie ceva real, care din păcate produce multă suferinţă umană”...


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Autorul romanului de la baza Deliver Us From Evil, poliţist, dar şi asistent de exorcist

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-