• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Piraterie online: cazuri celebre

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Piraterie online: cazuri celebre   
  Vin 01 Aug 2014, 14:25

  Este „baubau”-ul Hollywood-ului atât de înspăimântător pe cât se crede?
  Dacă întrebi vreun producător de la Hollywood ce crede despre piraterie o să înceapă un adevărat discurs despre drepturi de autor, acces la informaţie şi câte şi mai câte. Într-adevăr, distribuirea gratuită a unui produs cultural poate afecta buzunarul creatorului său, dar stau lucrurile pe atât de grav pe cât se plânge Hollywood-ul? Mai multe studii aduc argumente că nu, dar înainte de a le prezenta iată câteva dintre cele mai celebre cazuri de piraterie cu blockbustere sau seriale populare.

  Pirateria a revenit în atenţie la sfârşitul săptămânii trecute, când Eroi de sacrificiu 3/The Expendables 3, colecţia de „bătrânei” eroici a lui Sylvester Stallone, a apărut în reţelele online, cu aproape trei săptămâni înainte de premiera americană şi cu mai bine de o lună înainte de premiera românească. În nici o săptmână, avuseseră loc peste două milioane de descărcări ilegale, dar va afecta asta succesul de casă al filmului? Conform unui articol publicat de Variety, această „lovitură” adusă producţiei ar putea aduce, de fapt, mai mulţi fani în cinematografe. În ciuda unei multitudini de studii care arată că premierele pot fi afectate de piraterie, există şi argumente care sugerează că accesul la film înainte de premiera internaţională i-ar putea face pe mulţi să-şi dorească să vadă producţia în condiţii mai bune, adică pe marele ecran.

  The Expendables 3 a devenit deja unul dintre cele mai celebre cazuri de piraterie din istorie, fiind piratat cu trei săptămâni înainte de premieră. Cazul nu este deloc singular, mai multe blockbustere de la Hollywood făcându-şi apariţia online înainte de data lansării.

  Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este X-Men Origins: Wolverine, apărut online înainte de data lansării. Compania 20th Century Fox a evaluat că filmul fusese deja descărcat de 4,5 milioane de ori înainte de premieră şi că cifra download-urilor ilegale ajunsese la 15 milioane la începutul lui 2014. Studiourile au cerut ajutorul FBI-ului pentru a descoperi traseul fişierului luat din calculatoarele companiei şi postat pe internet. Investigaţia a dezvăluit că un american din New York a postat online copia cumpărată pe DVD. Inculpat într-un proces, bărbatul a primit un an de închisoare, urmând ca după eliberare să suporte mai multe restricţii privind accesul online.


  Au fost lansate acuzaţii că gradul mare de piratare al lui X-Men Origins: Wolverine a afectat grav totalul încasărilor filmului, deşi acesta nu a fost deloc mic: 360 de milioane în lumea întreagă. Ar fi depăşit filmul cu Hugh Jackman 400 de milioane de dolari dacă nu ar fi fost piratat? Nu vom şti niciodată...

  Şi Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, lansat în 2005, a fost accesibil online cu câteva zile înainte de premiera internaţională. Copia apărută pe net provenea de la un studio de post-producţie şi conţinea filmul complet, deşi nefinalizat, cu un cronometru derulându-se în cadru. Opt persoane au fost implicate în postarea blockbusterului pe internet, iar angajatul companiei de post-producţie care a luat DVD-ul şi l-a dat mai departe a pledat vinovat în procesul intentat de compania Lucasfilm.

  Şi The Avengers şi Ratatouille se află pe lista filmelor piratate înainte de a fi lansate în cinematografe.

  În ceea ce priveşte serialele de televiziune, sunt multe voci, inclusiv din interiorul industriei, care spun că piratarea nu afectează, ba uneori chiar ajută la popularizarea producţiilor TV. Este cazul lui Urzeala tronurilor, serialul HBO despre care Jeff Bewkes, preşedinte Time Warner şi director HBO, a pus că în cazul său „pirateria este mai bună decât un Emmy”. Probabil Bewkes a dat o petrecere când Urzeala tronurilor a devenit cel mai piratat serial din istorie. Şi echipa din spatele mega-hitului Breaking Bad a făcut comentarii că pirateria nu face decât să aducă mai mulţi fani serialului.
  Ce crezi despre piraterie? Afectează ea încasările filmelor?


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Piraterie online: cazuri celebre

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-