• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Şapte eroine cu puteri letale

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12493
  MesajSubiect: Şapte eroine cu puteri letale   
  Lun 28 Iul 2014, 17:54

  Nu sunt supereroine, dar sunt posesoarele unor abilităţi de neegalat...
  Personajele feminine puternice sunt un segment slab reprezentat în producţiile cinematografice; spiritul macho domină lumea eroilor de acţiune fie că e vorba de poveşti SF, adaptări ale benzilor desenate, poveşti fantasy ori ancorate în realitate… Ici, colo, mai apare câte o figură memorabilă, negarnisită cu puteri extraordinare, de tipul lui Ripley sau Alice.

  Unul dintre puţinii regizori interesaţi să ofere publicului o astfel de eroină este Luc Besson. Odată cu La Femme Nikita, cineastul şi-a punctat cariera cu o serie remarcabilă de producţii în care protagonistele sunt altceva decât ,,prinţese la ananghie”, obiecte sexuale ori un sprijin de nădejde al eroului principal. Besson o aduce de această dată pe marile ecrane pe Lucy, o femeie ce dobândeşte puteri supranaturale, ce pot fi în aceeaşi măsură letale, utile, fascinante… Sa aflăm mai multe despre Lucy, dar şi despre alte protagoniste remarcabile prin abilităţile lor, fără să apelăm însă la ofertantul arsenal al supereroilor.

  Lucy – Lucy
  Rolul central i-a fost oferit lui Scarlett Johansson, ce şi-a dovedit deja flexibilitatea şi apetenţa pentru figurile de luptă în The Avengers, drept Black Widow. Lucy, studentă americană în Taiwan, se vede forţată să transporte un drog experimental pentru unul dintre cei mai puternici traficanţi din ţară, Mr. Jang.

  Drogul ajunge însă să se răspândească în corp şi o transformă de tânără într-un supraom. Creierul său, folosit acum la capacitate maximă, îi oferă o forţă şi o rezistenţă extraordinare, plus telekinezie, capacitatea de a se auto transporta cu ajutorul minţii, de a nu simţi durerea sau de a absorbi instantaneu informaţii. Folosindu-se de ,,metafora” Lucy, Besson ne captivează cu un film de acţiune ce maschează de fapt o meditaţie asupra pseudo-ştiinţei.

  Alice – seria Resident Evil
  Personajul interpretat de Milla Jovovitch în seria Resident Evil are la bază figurile feminine puternice din jocul cu acelaşi nume. Pentru marele ecran, Alice a fost însă dezvoltat drept un personaj original, ale cărei abilităţi se desfăşoară odată cu înaintarea în franciză.

  Dacă în primul film Resident Evil, Alice este doar un extrem de capabil şi de bine antrenat agent de pază, în Resident Evil: Apocalypse şi Resident Evil: Extinction ne este înfăţişată ca o ,,maşinărie letală de eficienţă maximă”, dar şi ca o armă biologică. Pe lângă calificarea sa superioară în arte marţiale şi utilizarea armelor, Alice dă dovadă ulterior şi de capacităţi de medium, plus un control telekinetic ce o face imbatabilă. Duşmanul de moarte al eroinei, coporaţia Umbrella, devine posibilul exterminator al rasei umane aşa cum o ştim, motiv pentru care aceasta nu de dezice defel de la a fi ,,unica salvare a omenirii”.

  Æon Flux - Aeon Flux
  Æon Flux - adaptarea hollywoodiană a unei serii de animaţie a anilor ’90 - evoluează într-o lume a viitorului, a cărei populaţie a fost redusă drastic de un virus şi forţată se refugieze în ultimul oraş al Terrei, Bregna. Tratamentul descoperit de omul de ştiinţă Trevor Goodchild a făcut însă ca ultimii oameni de Pământ să devină infertili, astfel că a fost găsită o altă modalitate de reproducere…

  Æon este asasinul trimis de o organizaţie rebelă să îl ucidă pe Goodchild, convinsă că acesta a abuzat de rolul de geniu ştiinţific şi de lider al comunităţii şi că trebuie eliminat. Însă abila luptătoare – are extraordinare abilităţi acrobatice, de luptă şi de utilizare a armelor, plus unele îmbunătăţiri tehnologice ale capacităţilor de vizualizare şi comunicare – descoperă curând că lucrurile sunt mult mai complicate.

  Selene – seria Underworld
  Corespondenta lui Alice din Resident Evil, Selene, este o protagonistă a cărei dramă personală o forţează să ducă o viaţă dură, luând drumul luptelor pe viaţă şi pe moarte şi al răzbunării. Hotărâtă, neînduplecată, bine antrenată şi atrasă de partea Vampirilor, Selene vânează iniţial Vârcolacii, despre care crede că sunt responsabili de moartea familiei sale, petrecută cu sute de ani în urmă.

  Aderenţa la grupul aristocraţilor Vampiri îi oferă darul imortalităţii, dar şi alte abilităţi precum viteză maximă în mişcare şi execuţie, capacitatea de autovindecare rapidă, posibilitatea de a-şi folosi caninii prelungi şi chiar ghearele, pentru a apăra şi a escalada unele suprafeţe. O ,,maşină de ucis” îmbunătăţită, extrem de tactică, intuitivă şi cu o excelentă memorie vizuală.

  Carrie - Carrie
  Personajul imaginat de Stehpen King şi portretizat în 1976 de Sissy Spacek apare iniţial în rolul victimei. Destinatară a glumelor crude ale colegilor de şcoală, Carrie – ce este posesoarea unor nebănuite şi extrem de distructive puteri telekinetice - este ţinta unei farse ,,sângeroase” chiar în noaptea balului de absolvire. Ura sa, adunată de multă vreme, ajunsă la apogeu în acea noapte, îi pune la lucru extraordinarele abilităţi, iar care au ridiculizat-o nu mai au scăpare… Carrie devine astfel o anti-eroină, personaj sensibil şi greu de controlat.

  Trinity – seria Matrix
  Acest complex şi captivant personaj a devenit pentru criticii de film iniţiatoarea ,,sindromului Trinity": acea figură feminină capabilă dintr-un film de acţiune care nu reuşeşte să se menţină la fel de independentă, importantă şi impresionantă ca în scenele de la începutul filmului. Trinity îşi foloseşte mintea pentru a se infiltra într-o lume programată special pentru entităţile umane, dar în care ea şi prietenii ei sunt vânaţi.

  Cu o siguranţă şi o îndârjire uimitoare, eroina echipată în clasicul costum negru mulat, sare pe/de pe clădiri, dărâmă uşi şi pereţi, se foloseşte de multiplele arte marțiale cunoscute şi de orice tip de armă, în numele libertăţii umane şi al iubirii.

  Ellen Ripley – seria Alien
  Locotenentul Ellen Ripley a fost primul personaj feminin dintr-un film de acţiune hollywoodian care a spart tiparele feminităţii din producţiile cinematografice sau pentru televiziune. Înaltă, puternică, brunetă, fără vreun strop pe machiaj, Ripley transpiră şi se târăşte prin tunele pe urma înfricoşătorilor extratereştri cu determinarea şi abilitatea unui soldat de elită. Este prima dintre eroinele puternice, asexuate prin caracterizare, ce reuşeşte să învingă antagonistul principal fără ajutorul ori implicarea vreunei figuri masculine, iar aceasta este o ,,superputere” ce nu poate fi ignorată într-o listă a personajelor feminine cu abilităţi extraordinare.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Şapte eroine cu puteri letale

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-