• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Top 10 filme cu realităţi virtuale

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Top 10 filme cu realităţi virtuale   
  Joi 26 Iun 2014, 04:38

  Transcendence, cu Johnny Depp, rulează în premieră săptămâna aceasta pe marile ecrane

  Realitatea virtuală, cu întregul nou univers creat, oferă un refugiu - fie că este vorba despre jocurile pe calculator, fie despre filme.

  Cum Transcendence , despre o inteligenţă artificială care pune sub semnul întrebării însăşi natura umană, rulează în cinematografe, am consultat clasamentul celor de la Ranker.com în legătură cu cele mai populare filme cu realităţi virtuale. Iată, mai jos, topul, alături de comentariile noastre despre subiectul filmului.


  1. Matrix

  Ce-ar fi dacă realitatea virtuală nu ar fi doar o plăcută evadare, ci şi un instrument eficient prin care oamenii ar fi sechestraţi într-o lume virtuală? Asta este dilema pe care o are în faţă specialistul în computere Thomas Anderson, alias Neo (Keanu Reeves). Este anul 1999, iar Anderson lucrează în faţa unui calculator într-un banal birou cu separeu, ocupându-se în paralel şi cu ceva activităţi de hacker. Prin ele, îl va cunoaşte pe Morpheus (Laurence Fishburne), care are unele ştiri noi pentru Anderson - anume că nimic din ceea ce se petrece în jurul lui nu este real, anul nu este 1999 ci mai degrabă 2199 şi se pare că el, Thomas, ca şi alţi oameni din jur, sunt victime ale lui Matrix-„matricea”, un amplu sistem de inteligenţă artificială care a reuşit să paraziteze minţile oamenilor creând iluzia unei lumi reale, dar exploatându-le inteligenţa şi corpurile pentru energie, pentru ca mai apoi să se debaraseze de ei. Morpheus, totuşi, crede că lucrurile s-ar putea schimba odată ce Neo, „alesul”, este cel care poate schimba „matricea”, readucându-le oamenilor libertatea.

  2. Total Recall

  În SF-ul de acţiune plin de energie al lui Paul Verhoeven, Total Recall, Arnold Schwarzenegger joacă rolul unui locuitor din secolul XXI, care descoperă că întreaga lui memorie vine de fapt dintr-un microcip care i s-a implantat în creier. Schwarzenegger îşi dă seama că este, în realitate, un agent secret care, odată devenit o ameninţare pentru guvern, a fost „reprogramat” prin implantarea unui microcip prin care i s-a creat iluzia unui alt trecut. Odată ce îşi dă seama de adevărata lui identitate, protagonistul călătoreşte pe Marte pentru a-şi putea reconsistui identitatea, dar şi pentru a-l găsi pe cel responsabil de transformarea sa.

  3. Tron

  Unul dintre primele filme artistice care reflecta nebunia jocurilor video din anii '80, Tron (Disney) îl are pe Jeff Bridges în rolul principal, cel al lui Kevin Flynn, un programator de jocuri video, care devine la un moment dat parte din jocurile pe care le concepe. Principalul erou negativ este şeful său avid de glorie, Ed Dillinger (David Warner), care la rândul său se metamorfozează într-un personaj de joc video. Personajul titular, un supererou din realitatea virtuală, este jucat de către Bruce Boxleitner.

  4. The Thirteenth Floor

  Este un SF din 1999, în regia lui Josef Rusnak şi inspirat din Simulacron-3, un roman de Daniel F. Galouye. Linia tot mai neclară dintre real şi artificial, atât fizic cât şi filozofic - sunt punctul focal al dramei SF The Thirteenth Floor.

  5. Strange Days

  Plasat în Los Angeles imediat înainte de sfârşitul anului 1999, Strange Days îl prezintă pe Lenny Nero (Ralph Fiennes), un fost poliţist devenit promotorul ultimei plăceri ilegale aflate pe piaţă: „caracatiţa”, un aparat care se pune pe cap şi poate transmite pe cale digitală gândurile, senzaţiile şi amintirile altor oameni; aşa cum îl descrie Nero: „viaţa reală, pură şi necenzurată, luată direct de pe cortexul cerebral”.

  6. The Lawnmower Man

  Inspirat liber dintr-o povestire scurtă a lui Stephen King, The Lawnmower Man a fost primul film care a explorat tehnologia realităţii virtuale, lăudându-se cu o colecţie strălucitoare de scene de animaţie computer-generated. Povestea e despre un savant uşor sărit de pe fix, Dr. Lawrence Angelo (Pierce Brosnan), care sub egida unei agenţii guvernamentale secrete numite Cybertech a experimentat în continuu o metodă numită „inteligenţă îmbunătăţită”. Cu ajutorul medicamentelor şi a tehnologiei realităţii virtuale, Angelo a reuşit să crească inteligenţa cimpanzeilor pe care a făcut experimente.

  7. Gamer

  Realitatea şi jocurile video se amestecă în acest thriller SF de la creatorii lui Crank, Mark Neveldine şi Brian Taylor. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, controlul minţii le permite oamenilor să controleze acţiunile şi gesturile altor oameni, lucru care îi permite lui Ken Castle (Michael C. Hall), un miliardar care duce un stil de viaţă retras, să creeze jocul video suprem. Numit „Slayers” (cei care sfâşie), jocul este un shooter multiplayer online, care ajunge să fie pe atât de controversat pe cât este de popular.

  8. Virtuosity

  Într-o lume futuristă, high-tech, condusă de către corporaţii uriaşe, Parker Barnes (Denzel Washington) este un fost poliţist din Los Angeles închis pentru că l-a omorât pe psihopatul care, mai înainte, i-a omorât soţia şi copilul. Lindenmeyer (Stephen Spinella), un Dr. Frankenstein contemporan, este cel care a creat un monstru, Sid 6.7 (Russell Crowe), o entitate din realitatea virtuală programată cu datele temperamentale a zeci de asasini în masă. Sid 6.7 a scăpat de sub controlul celui care l-a construit şi care acum face ravagii.

  9. eXistenZ

  Regizorul canadian David Cronenberg, fascinat de mult de modul prin care noile tehnologii deformează şi manipulează fiinţele umane care îşi imaginează că sunt stăpânii acestor entităţi, este pe un teritoriu familiar cu existenZ, un thriller plasat în viitor, care combină elemente de SF, horror şi acţiune-aventură. Ce anume este eXistenZ? După glosarul de termeni pe care Cronenberg l-a pregătit pentru acest film, eXistenZ este un joc organic care, odată downloadat în oameni, intervine asupra sistemului nervos, transportându-i într-o cursă nebună din şi în realitatea înconjurătoare. Mai mult, jocul evoluează schimbându-se şi adaptându-se fiecărui jucător - devine necesar să joci tu însuţi jocul pentru a descoperi de ce anume îl joci.

  10. Johnny Mnemonic

  Într-un viitor apropiat în care schimbările accelerate în stilul de viaţă au dat naştere unei noi maladii numite „Sindromul de Atenuare Nervoasă”, Johnny (Keanu Reeves), un curier, acceptă o sarcină care, speră el, îi va permite să plătească pentru recuperarea amintirilor din copilărie care i-au fost şterse la un moment dat pentru implantarea, în creier, a unui microcip care să-i permită exercitarea meseriei sale. Atunci când scapă la limită dintr-o ambuscadă a mafiei Yakuza, în care şefii lui sunt omorâţi iar activatorul mnemonic care îi permite deblocarea informaţiilor din creierul său este, parţial, distrus, Johnny călătoreşte de la Beijing la New Jersey, acolo unde speră că va putea recupera informaţiile înainte ca „filtrarea neurologică” să îi distrugă creierul.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Top 10 filme cu realităţi virtuale

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-