• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Top 10: cele mai populare filme din toate timpurile

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Top 10: cele mai populare filme din toate timpurile   
  Joi 26 Iun 2014, 04:26

  Locul 10: Inception (2010)
  Inception pleacă de la premisa că este posibil să pătrunzi în visul cuiva şi astfel să ai acces la subconştient, care păstrează cele mai adânci şi mai preţioase secrete.

  „Ideile sunt ca nişte paraziţi. Odată prezente în mintea umană, lasă o urmă de neşters care va fi păstrată undeva. Filmul presupune că există indivizi capabili să intre în universul intim şi personal al viselor şi să fure aceste informaţii”, spune Nolan.

  Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hoţ priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică al furtului de informaţii şi secrete preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă.

  Locul 9: Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute (1981)
  Un omagiu mai degrabă decat o parodie la adresa serialelor de aventuri ale anilor 1930, Indiana Jones si arca pierdută i-a reunit pe producătorul George Lucas (abia venit din „Războiul stelelor”) şi pe regizorul Steven Spielberg, pentru un film care combină acţiunea, efectele speciale şi aventurile.

  Harrison Ford, în rolul care i se potriveşte cel mai bine din întreaga sa carieră, este Indiana Jones, un profesor de arheologie care petrece timpul liber cutreierând lumea în căutare de comori şi obiecte de valoare.

  Locul 8: Jaws (1975)
  În anul 1975, regizorul Steven Spielberg a ecranizat best seller-ul lui Peter Benchley, de o forţă impresionantă şi plină de suspans. Unul dintre cele mai mari succese din istoria filmului, Fălci a lăsat o amprentă de neuitat.

  Locul 7: Stăpânul inelelor: Frăţia inelului (2001)
  În aceastã parte a trilogiei tânărul hobbit timid Frodo Baggins moşteneşte un inel; însă acest inel nu este un obiect oarecare. Este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute care îi poate permite lui Sauron, Seniorul Tenebrelor din Mordor, să conducã Pământul de Mijloc si să transforme locuitorii săi în sclavi. Frodo împreunã cu o frăţie loială formată din hobbiţi, oameni, un vrăjitor, un pitic si un elf trebuie să ducă Inelul din Pământul de Mijloc la Muntele de Foc, unde a fost forjat prima dată şi să îl distrugă pentru totdeauna.

  O asemenea călătorie presupune avântarea în teritoriile detinute de Seniorul Tenebrelor, unde îşi adună armata sa de orci. Iar Frăţia nu se luptă doar cu forţele exterioare ale răului, ci şi cu disensiunile din interior şi cu influenţa corupătoare a Inelului însuşi. Cursul istoriei viitoare este dat de destinul Frăţiei.

  Locul 6: Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
  Povestea începe cu o descoperire neaşteptată făcută de băieţelul Luke Skywalker. El locuieşte undeva într-o fermă de pe Planeta Tatooine şi, într-o zi, observă că robotul de mâna a doua primit în dar de la părinţii este purtătorul unui mesaj venit din spaţiul intergalactic, de la o anumită prinţesă Leia. Aceasta cere disperată ajutorul unui anumit Obi-Wan Kenobi.

  Nedumerit, Luke cere sfatul lui Ben Kenobi, un prieten de-al tatălui său şi constată cu surprindere că el este cel vizat de mesajul venit de la o distanţă de mii de ani lumină.

  Kenobi îl va pune în temă pe Luke cu privire la războiul dintre gruparea Rebelilor pe de o parte şi Imperiul Conducător şi energia spirituală numită Forţa pe de altă parte. Fără să mai stea pe gânduri, Luke şi Kenobi cărora li se alătură Han Solo (Harrison Ford) îşi unesc forţele pentru a o salva pe prinţesa Leia din ghearele maleficului Imperiu, condus de sinistrul geniu Darth Vader.

  Locul 5: Pulp Fiction (1994)
  Eroul, gangsterul, femeia fatală etc. sunt doar câteva dintre figurile deconstruite şi ridiculizate cu umor negru în acest film antologic.

  Locul 4: Închisoarea îngerilor (1994)
  Adaptat după un roman al lui Stephen King, The Shawshank Redemption este pentru mulţi cel mai bun film cu acest subiect: anevoiosul drum către libertate, dar şi unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile (deţine locul întâi în topul IMDB). Obligat să execute o sentinţă nedreaptă, fostul bancher Andy Dufresne (Tim Robbins) are parte în lungii ani de închisoare de o transformare emoţională hotărâtoare, însă greutăţile vieţii de după gratii nu îl fac să renunţe la o posibilă „izbăvire” prin forţe proprii, aşa că vreme de două decenii sapă un tunel care îl ajută până la urmă să treacă dincolo...

  Sub bagheta regizorală şi scenaristică a lui Frank Darabont, Robins şi Morgan Freeman oferă interpretări de excepţie, semnalate de altfel şi de nominalizările la Oscar primite.

  Locul 3: Cavalerul negru (2008)
  O dată cu Batman Begins, Christopher Nolan a deschis un nou capitol al filmelor cu Batman, prezentându-ne originile legendarului personaj, explicându-ne motivele pentru care industriașul miliardar Bruce Wayne a devenit enigmaticul luptător împotriva răului, cunoscut lumii sub numele de Batman. În Cavalerul negru, Nolan s-a concentrat pe felul în care existenţa lui Batman a schimbat oraşul Gotham City.

  Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon şi a hotărâtului procuror districtual, Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o strârpi definitiv. Iniţial, triumviratul se dovedeşte a fi eficient, dar în curând cei trei devin ţinta unui geniu al răului, cunoscut sub numele de Joker, care aruncă oraşul în anarhie, forţându-l pe Cavalerul negru să încalce fragila graniţă dintre erou şi răzbunător.

  Locul 2: Naşul (1972)
  Inspirat de romanul lui Mario Puzo, filmul este povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante rețele mafiote în America. Filmul prezintă o viziune extrem de realistă a acestei lumi mai puțin accesibile unde cuvântul dat și promisiunile făcute au o valoare capitală, iar onoarea este la mare preț.

  Din păcate pentru el, în momentul în care viață îi este pusă în pericol, copii săi nu mai pot să stea departe de pericole, fiind antrenați și ei în acest joc extrem de riscant al luptelor între clanurile mafiote din America.

  Respect, crimă, bani și, mai presus de toate, putere: acestea sunt cuvintele care definesc cel mai bine acest film și acțiunea sa care a făcut lumea filmului să vuiască.

  Locul 1: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
  Acest al doilea film din seria Războiul Stelelor continuă odiseea războinicilor din Cosmosul Infinit împotriva maleficului Imperiu, începută în megasuccesul realizat de George Lucas în 1977. Mai experimentaţi şi mai bine dotaţi tehnic, Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) şi prinţesa Leia (Carrie Fisher) trebuie să apere Universul de furia diabolicului Darth Vader.

  Spectatorul este purtat pe cele mai exotice şi înfricoşătoare planete din galaxie, printre care planeta arctică Hoth şi cea tropicală Dagobah, unde Luke îl caută şi îl găseşte pe Yoda, faimosul maestru Jedi. Acesta îl va ajuta în lupta sa cu Vader, dar drumul pana la biruinţă este pavat cu multe obstacole.

  Sursa: Cinemagia.ro


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Top 10: cele mai populare filme din toate timpurile

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-