• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Filmul cu premiul Un Certain Regard, o poveste moralizatoare

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Filmul cu premiul Un Certain Regard, o poveste moralizatoare   
  Mar 10 Iun 2014, 04:06

  White God nu cruţă privitorul, când e vorba de modul în care unii oameni tratează animalele

  O poveste moralizatoare între o specie superioară și cea inferioară ei şi dezonorată, White God, în regia lui Kornél Mundruczó, a cucerit inima juriului Un Certain Regard la această ediţie a Cannes-ului... Mai mult, distribuţia canină a filmului a obţinut premiul Palme Dog, tot în cadrul festivalului de la Cannes.

  Scenele de acțiune canină, relaţia dintre câine şi protagonista umană, desfăşurarea poveştii şi modul în care se organizează câinii în ofensiva contra oamenilor ce i-au tratat nedrept, plasează filmul White God între „Lassie” şi „Planeta maimuţelor”...

  Lăsând laoparte scenele de cruzime faţă de câini şi imaginea coşmarescă de la începutul filmului, producţia lui Mundruczó se apropie mult de un film de familie, mesajul filmului rămânând la lecţia moralizatoare şi atât.

  Favorizând câinii cu pedigree, un nou regulament pune un impozit sever pe rase mixte în filmul lui Kornél Mundruczó. În vârstă de 13 de ani, Lili (debutanta Zsófia Psotta) luptă cu disperare pentru a-şi proteja animalul de companie, Hagen, un câine corcit, însă tatăl ei - în cele din urmă - lasă câinele în voia sorţii, liber pe străzi.

  Luptând să supravieţuiască şi fără adăpost, Hagen își dă seama că nu toţi oamenii sunt cei mai buni prieteni ai câinelui. Hagen se alătură unei bande de câini vagabonzi, dar este capturat și vândut pentru lupte. Hagen reuşeşte să evadeze și, în fruntea unei bande canine se revoltă împotriva omenirii. Răzbunarea câinilor va fi fără milă. Lili poate fi singura care să oprească acest război neașteptat dintre om și câine.

  Acest thriller este un tur de forță făcut de liderul canin Hagen, care se transformă dintr-un animal de companie iubitor, într-un luptător vicios şi liderul unei rebeliuni a câinilor. E imposibil să nu ajungi să iubeşti acest patruped, chiar de la începutul filmului.

  Debutanta Zsófia Psotta luminează ecranul ca pre-adolescenta Lili plină de compasiune.

  Scenaristul-regizor maghiar Kornél Mundruczo a fost anterior la Cannes cu Johanna, Delta și Tender Son. El conideră White Dog un „experiment de gen”, cu comentarii vizând relațiile sociale contemporane.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Filmul cu premiul Un Certain Regard, o poveste moralizatoare

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Cinema :: Noutăţi şi discuţii-