• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Ai permis categoria B? Vei putea conduce şi tractorul!

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  Scooby ~ Doo
  Moderator
  avatar
  #Real-Arena!
  Mesaje : 3213
  MesajSubiect: Ai permis categoria B? Vei putea conduce şi tractorul!   
  Sam 14 Sept 2013, 04:18

  Modificări în Codul Rutier! Din 8 august, nici un vehicul nu mai are voie să circule pe banda de urgenţă, biciliştii vor merge doar câte unul pe benzile speciale, iar posesorii permiselor categoria B vor conduce şi tractoare. Sunt doar câteva din schimbările aprobate zilele trecute de Guvern.
  Noile reguli se referă la examenul pentru permisul auto, unde proba teoretică - "sala"- va fi valabilă timp de un an de la absolvire, anunţă gandul.info. Noua lege mai prevede că posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă şi tractoare.

  Şoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar şoferii cu permis C au voie şi cu tractoare mai mari, după cum urmează:

  Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria B are dreptul să conducă tractor rutier, cu masa maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 750 kg;

  Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria BE are dreptul să conducă tractor rutier, cu masă maximă autorizată de până la 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 3.500 kg;

  Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria C are dreptul să conducă tractor rutier, cu masă maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică de 750 kilograme;

  Posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria CE are dreptul să conducă tractor rutier, cu masă maximă autorizată mai mare de 3.500 kg, la care se poate ataşa o remorcă a cărei greutate maximă autorizată să fie mai mică decât greutatea maximă a tractorului.

  Toţi posesorii de vehicule au interzis de acum înainte să mai circule pe acostamentul drumului - aşa numita bandă de urgenţă. Excepţie fac bicicliştii, care pot folosi acostamentul dacă nu dispun de piste special amenajate şi nu pun în pericol circulaţia.

  Conducătorii de mopede au obligaţia să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, mopedele şi motoretele de mici dimensiuni nu au voie să folosească trecerile de pietoni.

  Şoferii şi conductorii de tramvaie mai au, de asemenea, obligaţia să folosească luminile de avarie, în ordinea opririi, atunci când banda de circulaţie se blochează pe sensul de mers.

  Noile modificări introduc interdicţia conducătorilor de mopede şi alte motorete de mici dimensiuni să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeaşi interdicţie o au şi transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină.

  Bicicliştii au şi ei câteva noi reguli de circulaţie. Ei sunt obligaţi să meargă într-un singur rând pe banda de circulaţie, nu au voie să folosească trecerile de pietoni, nu au voie să înveţe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate şi sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.Real-Arena.com
   

  Ai permis categoria B? Vei putea conduce şi tractorul!

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Media şi noutăţi :: Auto | Moto-