• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   [Chimie] Poluarea aerului cu oxizi

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: [Chimie] Poluarea aerului cu oxizi   
  Dum 17 Feb 2013, 02:30

  De-a lungul timpului , compozitia aerului pe care il respiram a fost constanta , adica 78 % azot,21% oxigen si 1% alte gaze,nefiind schimbata decat de gazele sulfuroase emanate la eruptiile vulcanice .Dar acum aproximativ 150 de ani , odata cu revolutia stiintifca , a aparut o noua amenintare pentru aer si atmosfera . Odata cu aparitia motorului cu aburi si pe carbuni , cantitati tot mai mari de carbune au inceput sa fie arse pentru functionarea locomotivelor sau a vapoarelor .Dar arderea carbunelui elimina in atmosfera CO2 , dioxidul de carbon , un gaz care in cantitati foarte mari poate fi fatal pentru orice vietate de pe pamant , deoarece acesta creaza efectul de sera .
  Arderea carbunelui in motoare locomotivelor si vapoarelor a fost doar inceputul , deoarece acesta a inceput sa fie folosit in mai multe procese industriale , procese in care au fost consumate cantitati imense de carbune , dar si de alti combustibili fosili .Toate acestea au inceput sa degaje cantitati mari de dioxid de carbon in atmosfera , accetuand si mai mult efectul de sera .O parte din CO2-ul din atmosfera este preluat de plante pentru procesul de fotosinteza , o alta parte este asimilat de apa oceanelor , dar acestea nu mai pot face fata cantitatilor imense de CO2 e .

  In plus , odata cu aparitia automobilelor , un nou combustibil producator de dioxid de carbon incepe a fi folosit in cantitati industriale . Acesta este petrolul.
  In zilele noastre numarul automobilelor este extrem de mare , iar petrolul este consumat in cantitati din ce in ce mai mari , sporind emisiile de dioxid de carbon.

  Oameni de stiinta au inceput sa-si dea seama cat de daunator este CO2-ul si au inceput sa caute diverse metode pentru a reduce cantitatile de combustibili care il emana.Cele mai folosite aparate pentru ameliorarea poluarii sunt filtrele ,aparate care modifica gazele emanate , reducand prin acest lucru efectul de sera.

  O alta metoda ecologista care incepe a fi folosita este replantarea padurilor care au fost defrisate si taiate in mod excesiv in ultimii ani.Aceasta metoda foloseste si la alte lucruri care tin de sanatatea Terrei.Prin aceste metode oamenii incearca sa repare greselile facute in trecut , sa elimine efectul de sera atat de daunator si sa readuca planetei sanatatea pe care o avea candva.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  [Chimie] Poluarea aerului cu oxizi

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Pentru şcoală-