• Real-Arena
 • Contact
 • Cash Money
 • Prezintă-te
 • Counter-Strike
 • Metin2
 • Minecraft
 • SA:MP
 • [SHOP] Steam, Gift, Cards, Items
 • Giveaway STEAM
 • AcasaAcasa  IndexIndex  Regulament  Cont Premium  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  CalendarCalendar  FAQFAQ  

  Distribuiţi | .
   

   Zeii Olimpului

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
  AutorMesaj
  H4cK3R*uL
  Administrator
  avatar
  # Lord of Hell!#
  Mesaje : 12494
  MesajSubiect: Zeii Olimpului   
  Vin 15 Feb 2013, 14:40

  Afrodita
  Zeiță a iubirii și frumuseții, soția lui Hefaistos. Ares este principalul ei amant. Cunoscută ca cea mai frumoasă zeiță. Simbolurile ei sunt sceptrul, mitra și porumbeii.
  Apollo

  Zeul al muzicii, profețiilor și al săgeților. De asemenea se spune că este zeul luminii și adevărului. Este asociat cu soarele. Se mai face referirea că este cel mai frumos dintre zei. Fiu al lui Zeus. Simbolurile sale sunt arcul, lira și laurul.

  Ares
  Zeul războiului și vărsării de sânge. Fratele Atenei și fiul lui Zeus. Simbolurile sale sunt vulturii, câinii și sulița.
  Artemis
  Zeița vânătorii și a sălbăticiunilor. Protectoarea virginelor. A devenit asociată cu luna. Apollo este fratele ei geamăn. Artemis este zeița castă. Simbolurile ei sunt arcul și
  căprioara.

  Demetra
  Zeița fertilității, a grâului, a holdelor. Fiica lui Cronos și al Rheei și sora lui Zeus. Simbolurile ei sunt sceptrul, torța și cornul.

  Dionysos
  Zeul al petreceri, vinului și beției. Reprezintă totodată puterea intoxicantă a vinului și influențele sale sociale și benefice. Simbolurile sale sunt strugurii, iedera și tirsul.

  Hades
  Zeul infernului,focului, fiul lui Cronos și al Rheei. A participat la lupta dusă de olimpieni împotriva titanilor. Când s-a făcut împărțirea Universului, lui Zeus i-a revenit Cerul, lui Poseidon - Marea, iar lui Hades - infernul. simbolul lui e sabia.

  Hefaistos
  Zeul pamantulu si al metalului. Face armuri pentru zei și alți eroi precum Achilles.Zeus,Hades,Poseidonsi Helios sunt fratii lui . Simbolul lui este toporul,securea.
  Hermes
  Zeul zborului, hoților și comerțului. Mesagerul zeilor. Conducătorul sufletelor morților spre locul lui Hades. Apare în mai multe mituri decât orice alt zeu sau zeiță. îi place să păcălească și este foarte inventiv. Hermes inventează lira din carapacea unei țestoase. Simbolurile sale sunt caduceul și încălțămintea înaripată.

  Hestia
  Zeița căminului și a vatrei, centrul fiecărei gospodării. Fiica Rheei și Cronos. Cedează locul ei de frunte ca unul din zeii Olimpieni lui Dionysos pentru a păzi flacăra sacră a Olimpului. Simbolul ei este vatra.

  Poseidon
  Zeul apelor, cailor și cutremurelor. Fratele lui Hades,Helios,Hefaistos și Zeus. Creează caii din spuma mării. Simbolurile sale sunt tridentul, calul, taurul și spuma mării.

  Zeus
  Stăpânul zeior. Fiul lui Cronos. Zeul cerului și trăznetelor. Fratele lui Poseidon și Hades. Soțul lui Hera. Simbolurile sale sunt fulgerele, uliul și stejarul.

  ZEI SECUNDARI

  Selene
  Zeița lună. Chemată în Olimp de către Zeus. Selene este în mitologia greacă martoră la toate cat este noapte.
  Maia
  Maia s-a căsătorit cu Zeus. Ea e mama lui Hermes.
  Leto
  Leto s-a căsătorit cu Zeus și au avut doi copii: pe Apollo și Artemis.
  Hebe
  Hebe este zeița tinereții în mitologia greacă. Fiica lui Zeus și a Herei. Ea turna nectar zeilor. S-a căsătorit cu Heracle, după apoteza acestuia.
  Ganymedes
  Ganymedes a fost în mitologia greacă zeul veșnic tânăr. A fost invitat de Zeus în Olimp și a devenit paharnicul lui.

  ZEI PRIMORDIALI

  Aether
  Zeița aerului pur superior, al spatiului si al Raiului. Este aerul pur respirat de zei, spre deosebire de cel inspirat de către muritori. Aetherul este cel care izolează Tartarul de restul Universului.
  Haos
  Zeitate asexuată a vidului din care au luat naștere toate lucrurile.
  Cronos
  Zeul timpului etern.
  Erebus
  Zeul umbrelor și întunericului.
  Gaia
  Zeița pământului, mama lui Uranus.
  Hemera
  Zeița zilei
  Nyx
  Zeița nopții
  Tartarus
  Locul cel mai adânc al lumii lui Hades.
  Uranus
  Zeul cerului și tatăl Titanilor. îi trimite pe Ciclopi în lumea subterană pentru că nu îi erau pe plac, fiind niște creaturi oribile.
  Adrasteia
  Nimfa care a fost rugată de Rhea să-l hrănească pe Zeus, în secret, pentru a-l proteja de tatăl său, Cronos, în Psychro
  Clytie
  Nimfa, fiica lui Oceanus și Tethys. A fost iubită de Apollo, apoi părăsită de zeu, care se îndrăgostise între timp de Leucothea. Din gelozie, Clythia i-a dezvăluit tatălui acesteia dragostea celor doi, atrăgând în felul acesta moartea rivalei ei. Ca să o pedepsească, Apollo a părăsit-o definitiv și n-a vrut s-o mai vadă niciodată. îndurerată, Clytia s-a transformat într-o plantă numită heliotropium (floarea-soarelui).
  Crataeis
  Nimfa din Odiseea lui Homer. Conform acesteia, Circe îl avertizează pe Ulise că aceasta este mama și tatal monstrului marin Scylla.
  Daphne
  Nimfă, fiica lui Peneus , zeul apei cu același nume. Făcea parte din ceata de vânătoare a zeiței Artemis, alături de care cutreiera munții și pădurile. Ca să scape de urmărirea lui Apollo, care se îndrăgostise de ea, Daphne își imploră tatăl să o metamorfozeze în dafin. De atunci, se spunea, dafinul a rămas planta consacrată lui Apollo.
  Driade
  Nimfe ale copacilor. Prin faptul că desemnează termenul elen de lemn, driadele care reprezentau doar nimfele stejarilor au devenit un termen general al acestora. Sunt considerate ființe foarte timide, cu excepția momentelor petrecute lângă Artemis, care era cunoscută ca prietenă a celor mai multe nimfe.
  Hamadriade
  Driadele, ca toate nimfele, erau legate de casa lor, trăind foarte mult timp, însă unele erau inferioare acestora. Acestea erau hamadriade, care erau o parte integrală a copacilor. Acest lucru însemna că dacă un copac moare, hamadriada asociată acestuia avea aceeași soartă. Din aceste motive zeii greci i-au pedepsit pe cei care doborau un copac fără a discuta cu o hamadriadă.
  Metope
  Nimfă, fiica râului Ladon. Izvorul ei era apropiat de orașul Stimfalia (Stymphalos) în Peloponez. S-a căsătorit cu zeul Asopus cu care a avut câteva fiice, inclusiv pe Aegina, Salamis, Sinope, Euboea, Tanagra, Thespia, Thebe, Korkyra și Harpina.
  Naiade
  Naiadele erau nimfe ale apelor dulci și reprezentau una din cele trei clase principale de nimfe - celelalte fiind Nereidele (nimfe ale Mării Mediteraneene) și Oceanidele (nimfe ale oceanelor). Naiadele guvernau peste râuri, șuvoaie, pâraie, izvoare, fântâni, lacuri, eleștee, puțuri și mlaștini. Cleochareia era o naiadă, nimfă a râului. S-a căsătorit cu regele Lelex al Laconiei, tatăl ei fiind zeul Eurotas. Este strămoașa familiei regale spartane, având doi copii: Myles și Polycaon. Myles a avut un copil numit probabil după străbunicul său, Eurotas. Acesta avuse o fiică numită Sparta,care se căsătorise cu Lacedaemon. Lacedaemon numește orașul Spartei după soția sa.
  Nereide
  Nereidele sunt cele 50 de fiice ale lui Nereus și Doris, care guvernează în Marea Mediterană. Aceste femei frumoase sunt întotdeauna prietenoase și îi ajută mereu pe marinari, alungând furtunile periculoase din calea acestora. Se crede că sunt capabile de a prezice viitorul. Fac parte din alaiul lui Poseidon. Amphitrita (Αμφιτρίτη) este o nereida, care a devenit sotia lui Poseidon. Arethusa(ΑρετούσΑ), fiica lui Nereus care fugise in Sicilia din cauza dragostei nebune a zeului Alpheus pentru ea. Acolo a fost transformată într-o fântână (Fonte Aretusa, în Siracusa) de către Artemis. Alpheus și-a croit calea pe sub mare și și-a unit apele cu cele ale Arethusei.
  Oceanidele
  Oceanidele erau nimfe, fiicele lui Oceanus și ale lui Tethys. în total, erau cu mult peste 4000 la număr. Eidyiaera o oceanida care era soția lui Aeetes, regele Colchisului. Mama Medeei și Apsyrtus, era cea mai tânără dintre Oceanide.
  Oreade
  Nimfa ce traia in munti, vai. Acestea difera in functie de loc: Idaele erau din muntele Ida, Peliadele din muntele Pelia, etc. Erau asociate cu Artemis, aceasta preferand muntii ca loc de vanatoare. Echo (ηχώ) a fost o oreada ce cunoștea legăturile de dragoste ale lui Zeus. Ea o distrage pe Hera, în timp ce Zeus alerga după nimfe. Dându-și seama de înșelătoria ei, zeița Hera, mânioasă, a transformat-o pe Echo în ecou.

  EROI


  Ahile
  Ahile era fiul zeiței Thetys și al muritorului Peleus. Atunci când s-a născut, Ahile a fost cufundat în întregime de către mama sa în apele Styxului, pentru a deveni invulnerabil, rămânându-i afară doar călcâiul de care-l ținea Thetys. Copil fiind, el a fost încredințat centaurului Chiron, care l-a crescut pe muntele Pelion. Va participa la Războiul Troian, fiind de partea grecilor, iar acesta va fi ucis de către Paris. Alte versiuni releva faptul că Apollo își îndreapta săgeata spre călcâiul lui Ahile, punctul sau vulnerabil sau ca Paris îl înjunghie în spate, când acesta era în templul lui Apollo cu prințesa troiană Polixena, iubita sa.

  Enea
  Enea era fiul lui Anchises și al Afroditei. S-a născut pe muntele Ida, unde a fost crescut de către nimfe. Mai târziu s-a căsătorit cu Creusa, una dintre fiicele lui Priamus, și a avut un fiu, pe Ascanius. A participat la războiul troian și s-a luptat vitejește, fiind ocrotit în luptă de Aphrodite și de Poseidon, mai ales împotriva lui Diomedes și Achilles.

  Heracle
  Hercule era fiul lui Zeus și al Alcmenei. Pentru a se uni cu Alcmene, Zeus a luat chipul și înfățișarea soțului ei, Amphitryon, plecat să lupte împotriva teleboenilor. Din unirea Alcmenei cu Zeus s-a născut Heracles, iar din unirea Alcmenei cu Amphitryon, sosit imediat după aceea, s-a născut Iphicles, frate geamăn cu Heracles. Cea mai cunoscută poveste a sa este cea legată de Cele 12 munci (greaca: Dodekathlos).
  Heracles l-a eliberat pe Prometeu. După moartea sa, va fi ridicat în Olimp, devenit nemuritor.

  Odiseu
  Odiseu era regele Ithacăi și fiul lui Laertes și al Anticleei. Era casatorit cu Penelopa, care il va astepta timp de 20 de ani ca sa se reintoarca din calatoria sa spre Troia.

  Perseu
  Perseu , erou de origine argiană, fiul lui Zeus și al lui Danae, fiica regelui Acrisios al Argosului. Vor fi abandonați pe mare din cauza unei profeții nefaste pentru Acrisios, iar aceștia vor ajunge la regele Polydectes. Acesta încearcă să-l omoare pe Perseu, trimițându-l să-i aducă capul gorgonei Medusa. Zeii olimpieni (referință: Hermes îi dă spada sa, fiind singura care o putea străpunge pe Medusa, Atena îi dădu un scut de bronz în care vedeai ca într-o oglindă, Hades îi dă coiful care-l făcea invizibil pe purtător. Totodată, acesta mai primi niște sandale înaripate și o traistă de la nimfe, care se mărea sau se micșora pe măsură ce puneai obiecte în ea. Dupa ce revine acasa cu capul Medusei, va îndeplini profeția referitoare la Acrisios. Perseu va organiza niște jocuri in timpul domniei sale din Argos, iar când aruncă un disc de bronz, discul se ridică până în nori, si apoi căzu direct în capul lui Acrisios. Deznădăjduit, Perseu lăsă conducerea Argosului vărului său, Megapenthes, iar el se duse în Tirint, unde domni fericit mulți ani

  Tezeu
  Tezeu,feciorul lui Poseidon si al Etrei,erou cunoscut pentru că l-a ucis pe Minotaur, o bestie feroce pe jumătate om și pe jumătate taur, care trăia sub palatul regelui Minos din Knossos. Tezeu s-a ascuns într-un grup de tineri atenieni care urmau să fie oferiți ca jertfă monstrului, pe care apoi l-a ucis vitejește. După aceea a reușit să găsească ieșirea din labirint folosind un fir pe care i-l dăruise fiica regelui Minos, Ariadna. Din păcate, la întoarcerea sa în Atena, a uitat să ridice pe catargul corăbiei o pânză albă, așa cum îi promisese tatălui său, regele Egeu, în caz că se va întoarce teafăr și nevătămat. Văzând o pânză neagră ridicată pe catargul corăbiei și presupunând că Tezeu a murit, Egeu s-a aruncat de pe stânci în valurile mării, care de atunci a căpătat numele de Marea Egee.


  Ai o comunitate, dar te-ai saturat de probleme? Vino pe Real-Arena.
  Sus In jos
  http://www.real-arena.com
   

  Zeii Olimpului

  Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
  Pagina 1 din 1

  Real-Arena România :: Categorie generală :: Viaţa reală :: Cunoaştere :: Cultură generală-